Scandiagade KV78

K2.35

loading image
Henter kort...
static-map

Indledning

Borgerrepræsentationen vedtog d. 30. april 2015 projektet KV78 i forbindelse med skybrudsprojekter til igangsættelse i projektpakke 2016. Projektets formål er at opsamle hverdagsregn og skybrudsvand og lede det forsinket til fællessystemet.

Status

Projektområdet er beliggende i fælleskloakeret opland. Spildevand fra området ledes til Renseanlæg Damhusåen via Damhusåens Pumpestation.

Projektet ligger i vandopland København Vest og Frederiksberg Vest i skybrudsgrenen Sydhavnen.

Plan

Der ændres ikke på oplandets status som fælleskloakeret. Projektområdet skal fortsat være forsynet af HOFOR.

Projektbeskrivelse og ejerforhold

Der skal frakobles tagflader fra fællessystemet til det allerede anlagte projekt i Scandiagade. Ved gennemførsel af afkoblingsprojektet afkobles et areal på 1020 m2.

Private tiltag (påbud)

Afkoblingen af tagvandet til skybrudsprojektet foretages ved at omlægge eksisterende tilslutninger til fællessystemet til udledning af tagvandet i rendestenen og afblænde tilslutningen til fællessystemet.

Anlægsudgifterne skal afholdes af ejerne til ejendommene på de udpegede matrikler. Bemærk det kun er de vejvendte tagflader der skal afkobles.

Kommunen vil derfor meddele påbud om separering af regnvand fra husspildevand til de berørte matriklers grundejere, som er listet i tabellen under afsnittet Berørte matrikler. Dette gøres med henvisning til beslutning i Borgerrepræsentationen i foråret 2017. Der udstedes dog kun påbud til de private matrikelejere, hvis disse ikke har foretaget afkoblingen indenfor en 4-årige periode fra vedtagelsen af spildevandsplanen.

Miljøforhold

Regnvandet skal afledes via et sandfang, der vil rense for suspenderet materiale. Projektet medfører ikke ændringer i miljøforholdene.

Økonomiske forhold

 

Anlægsudgifter

Anlægsperiode

Anlæg bemærkninger

Medfinansiering

0 mio.  kr.

2022-2027

Projektet indebærer kun udgifter for private grundejere.

Det vurderes, at der for villaer og rækkehuse vil være tale om udgifter i størrelsesordenen 10-50.000 kr. og for store boligejendomme vil der være tale om udgifter i størrelsesordenen 150-500.000 kr. Påbud, der rettes mod de store boligejendomme, vil typisk omfatte 30-50 familier. De afledte udgifter som følge af påbud vil således være 10-50.000 kr. pr. familie, der bor i villaer eller rækkehuse og 5-10.000 kr. pr. familie, der bor i etageejendomme.

Berørte matrikler

Matrikel nummer

Ejerlav

Påbud

Arealerhvervelse

Rådighedsindskrænkning

Permanent

Midlertidig

Permanent

(servitut)

Midlertidig

220

Kongens Enghave

X

 

 

 

X

304

Kongens Enghave

X

 

 

 

X

209

Kongens Enghave

X

 

 

 

X

Ovennævnte indgreb på de berørte matrikler gennemføres ved ekspropriation eller ved frivillige aftaler på ekspropriationslignende vilkår. Permanent rådighedsindskrænkning (servitut) vil blive tinglyst på ejendommen. En midlertidig arealerhvervelse dækker over en ret til at bruge arealet ved typisk en betaling af en leje for brugsretten. Dette kan ske frivilligt eller ved ekspropriation.

Påbud meddeles med henvisning til beslutning i Borgerrepræsentationen i januar 2017. Der udstedes dog kun påbud til de private matrikelejere, hvis disse ikke har foretaget afkoblingen indenfor en 4-årige periode fra vedtagelsen af spildevandsplanstillægget.