Grundejerforeningen Katrinedal

K2.37

loading image
Henter kort...
static-map

Indledning

Københavns Borgerrepræsentation har besluttet at gennemføre klimatilpasning af kloakken i Københavns Kommune i løbet af 20 år. Et af virkemidlerne er etablering af grønne veje.

Status

Grundejerforeningens område er offentligt forsynet og ligger i kloakopland 353 og 368 – begge med afledning af spildevand og regnvand via HOFOR’s fælleskloak til Renseanlæg Damhusåen.

Grundejerforeningens område er en del af skybrudsgrenen Grøndalsparken, ligger inden for skybrudsoplandet København Vest. Der er ikke foretaget klimatilpasning af kloakken i området.

Plan

Området skal fortsat forsynes af HOFOR og der skal etableres klimaveje på grundejerforeningens område. Herved afkobles vejvand fra fælleskloakken og området vil i spildevandsplanen være betegnet som delvist separatkloakeret. Projektet består desuden af en skybrudsvej til transport af regnvand.

Projektbeskrivelse og ejerforhold

Grundejerforening Katrinedal og HOFOR har indgået en medfinansieringsaftale om etablering af et klimavejsprojekt på foreningens område. GF Katrinedal har udviklet et projekt, der består af vejbede, som har til formål at nedsive/opmagasinere overfladevand fra foreningens veje og fortove. Vejbedene udstyres med rensning og vækstmedier. Desuden består projektet af en skybrudsvej på Bangsbovej, som har til formål at transportere regnvand, samt et skybrudsbassin til magasinering af regnvand på det grønne område afgrænset af vejene Bangsbo Plads og Bangsbovej.

 


Projektet udføres på GF Katrinedals område og det gennemføres som led i implementeringen af grønne veje i Københavns Kommunes skybrudskonkretisering for København Vest.


GF Katrinedal etablerer håndtering af vejvand i vejbede, der udstyres med rensning og vækstmedier. GF Katrinedal ejer, driver og vedligeholder de anlægsdele, der håndterer vejvandet, og HOFOR finansierer dette gennem medfinansieringsordningen.

Miljøforhold

Afkobling af regnvand fra fælleskloakken vil betyde færre situationer, hvor kloakkens kapacitet overskrides, og dermed mindre kloakvand på terræn og færre overløb.

Økonomiske forhold

 

 

Anlægsudgifter

Anlægsperiode

Anlæg bemærkninger

Medfinansiering

34,6 mio. kr. 

2022

Investeringsramme K2

Berørte matrikler

Matrikel nummer

Ejerlav

Arealerhvervelse

Rådighedsindskrænkning

Permanent

Midlertidig

(i anlægsperioden, fx brugsret til arbejdsarealer)

Permanent

(servitut)

Midlertidig

(servitut)

 11a

 Vanløse

 

 

x

 

 709

 Vanløse

 

 

x

 

 11b

 Vanløse

 

 

x

 

 3645

 Vanløse

 

 

x

 

 

Den nøjagtige placering af de grønne vejbede fastlægges senere i projekteringsfasen. Ovennævnte indgreb på de berørte matrikler gennemføres ved ekspropriation eller ved frivillige aftaler på ekspropriationslignende vilkår. Permanent rådighedsindskrænkning (servitut) vil blive tinglyst på ejendommen. En midlertidig arealerhvervelse dækker over en ret til at bruge arealet ved typisk en betaling af en leje for brugsretten. Dette kan ske frivilligt eller ved ekspropriation.