K2.41 BIR 22.1D Skoleholdervej

K2.41

Det røde område er BIR 22.1D (og det blå område er BIR 5.4). 

loading image
Henter kort...
static-map

Indledning

Borgerrepræsentationen godkendte d. 1. februar 2018 Projektpakke 2019, hvoraf ét de ni projekter var BIR 22.1D Skoleholdervej (Grønneveje i øvrigt, Bispebjerg vandopland BIR 22.1D). BIR 22.1D Skoleholdervej er hydraulisk forbundet med BIR5.4 Tomsgårdsvej, da Skoleholdervej afvander ned til Degnestavnens Legeplads.

Projektet er et skybruds- og klimatilpasningsprojekt, som har til formål at lede og forsinke hverdags- og skybrudsregn, inden det ledes til Svanemøllen Skybrudstunnel.

Status

Projektområdet ligger i kloakopland/ene 438, som er fælleskloakeret. Spildevand og regnvand fra oplandene ledes til Renseanlæg Lynetten via Pumpestation Strandvænget.

Projektet ligger i vandopland Bispebjerg, Ryparken og Dyssegård i skybrudsgrenen Lersøparken.

Plan

Projektet skal medvirke til at sikre lokalområdet mod skybrud op til en 100-årshændelse, som er klimafremskrevet til år 2100 (klimafaktor 1,4), ved etablering af en række skybrudselementer.

Projektområdet skal fortsat være forsynet af HOFOR, og der ændres på kloakeringsform fra fælles til delvist separeret.

Projektområdet skal fortsat forsynes af HOFOR. Projektområdet skal delvist separatkloakeres efter det 2-strengede princip for spildevand og regnvand. Tagvand langs Skoleholdervej og vejvand ledes til nedsivning via regnbede og faskiner på Skoleholdervej og videre via ledninger i Ringertoften og Degnestavnen til Degnestavnens Legeplads, hvor der etableres et forsinkelsesbassin (BIR5.4). Regnvand fra dele af Degnestavnen og næsten hele Ringertoften ledes til forsinkelsesbassinet på Degnestavnens legeplads.

Projektbeskrivelse og ejerforhold

Projektet udføres både som et skybruds- og klimatilpasningsprojekt, men hele projektet er udelukkende et medfinansieringsprojekt. Dog har områdefornyelsen givet et bidrag på 950.000 kr. til opgradering af legeelementer på Degnestavnens legeplads.

Skybrudsprojektet etableres som en skybrudsvej og forsinkelsesplads, hvor der anlægges grønne vejbede og faste render og udføres terrænregulering. De faste render skal lede skybrudsvandet til Degnestavnens legeplads, hvor der etableres et forsinkelsesbassin (BIR5.4).

Projektet har en samlet forsinkelseskapacitet på 1500 m3. Projektet etableres med en forsinkelseskapacitet, der kan sikre projektets opland op til en 100-års hændelse.

I klimatilpasningsprojektet etableres som en kombineret forsinkelses- og skybrudsvej. Hverdagsregn fra Skoleholdervej ledes til nedsivning via regnbede og faskiner på Skoleholdervej og videre via ledninger i Ringertoften og Degnestavnen til Degnestavnes Legeplads i forsinkelsesbassin.

Klimatilpasningsprojektet har en samlet forsinkelseskapacitet på 418 m3 , der kan sikre projektets opland op til en 10-års hændelse.

Ved gennemførsel af projektet afkobles et areal på 18.680 m2.

Afkoblingen af vejvandet og tagvandet til skybrudsprojektet foretages ved at omlægge eksisterende tilslutninger til fællessystemet, til kinnekullerender og riste videre til grønt forsinkelsesbassin.

Projektets anlægsperiode forventes at være ca. 2023-2024.

Miljøforhold

Når projektet er gennemført, er 14.719 m2 areal udtrådt af det eksisterende fælleskloaksystem og udleder til de grønne vejbede med en lokal nedsivning. Bedene anlægges med filtermuld. Afkobling af regnvand fra den eksisterende fælleskloak vil betyde færre situationer, hvor kloakkens kapacitet overskrides, og dermed mindre kloakvand på terræn og færre overløb. 

Berørte matrikler

 

Matrikel nr.

Ejerlav

Påbud

Arealerhvervelse

Rådighedsindskrænkning

Permanent (ejerskifte)

Midlertidig (brugsret)*

Permanent (servitut)

Midlertidig**

1190

Utterslev

x

 

 

 

 

1077

Utterslev

x

 

 

 

 

1057

Utterslev

x

 

 

 

 

987

Utterslev

x

 

 

 

 

991

Utterslev

x

 

 

 

 

1192

Utterslev

x

 

 

 

 

1261

Utterslev

 

 

 

 

 

1212

Utterslev

 

 

 

 

 

1129

Utterslev

 

 

 

 

 

* Ved midlertidig arealerhvervelse vil der typisk være tale om overtagelse af den fulde brugsret, fx til arbejdsarealer i hele anlægsperioden.

** Ved midlertidig rådighedsindskrænkning vil der typisk være tale om en midlertidig ret til adgang eller delvis brug af arealerne for projektets anlægsfolk. Typisk kan grundejer fortsat selv disponere over arealet under hensyntagen til den midlertidige rådighedsindskrænkning.

Påbud meddeles med henvisning til beslutning i Borgerrepræsentationen i januar 2017. Der udstedes dog kun påbud til de private matrikelejere, hvis disse ikke har foretaget afkoblingen indenfor en 4-årige periode fra vedtagelsen af spildevandsplanstillægget.