B.115 Vigerslev Stationstorv

B.115

loading image
Henter kort...
static-map

Indledning

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen har i oktober 2022 besluttet at offentliggøre startredegørelsen Vigerslev Stationstorv. Lokalplanen muliggør opførelsen af et stationstorv med cirka 22.000 m² nybyggeri med butikker og boliger. 

 

Status

Projektområdet er i dag forsynet af HOFOR og ligger i kloakopland 321 og 323, der er fælleskloakerede. Spildevand og regnvand ledes til Renseanlæg Damhusåen. 

 

Plan

Projektområdet skal fortsat være forsynet af HOFOR. Ny kloak der etableres inden for området skal udføres som separate kloaksystemer med særskilt afledning af spildevand og regnvand frem til skel. Indtil der er skabt mulighed for videre separat afledning af regnvand, vil projektområdets separate systemer for både regnvand og spildevand skulle sluttes til fælleskloakken med fortsat afledning til Renseanlæg Damhusåen. Der forventes at blive skabt mulighed for videre separat afledning af regnvand indenfor spildevandsplanens perspektivperiode for separatkloakering af byen frem til 2050. 

 

Projektbeskrivelse og ejerforhold

Bygherre etablerer den interne kloak, som tilsluttes spildevands- og regnvandsstik efter HOFORs anvisninger.

 

Miljøforhold

Når projektet er gennemført, og der er skabt mulighed for videre afledning af separat regnvand, vil belastningen af fælleskloakken mindskes. Projektet vil da til den samlede udledning med ca. 6000 m³ regnvand pr. år. 

 

Berørte matrikler

Matrikel nr. 

Ejerlav 

Påbud 

Arealerhvervelse 

Rådighedsindskrænkning 

Permanent (ejerskifte) 

Midlertidig (brugsret)* 

Permanent 

(servitut) 

Midlertidig** 

 

2081a 

Valby, København 

 

 

 

 

 

2355d 

Valby, København 

 

 

 

 

 

2377 

Valby, København 

 

 

 

 

 

7000bb 

Valby, København 

 

 

 

 

 

116c 

Vigerslev, København 

 

 

 

 

 

3237 

Vigerslev, København 

 

 

 

 

 

3257b 

Vigerslev, København 

 

 

 

 

 

7000ac 

Vigerslev, København 

 

 

 

 

 

7000ad 

Vigerslev, København 

 

 

 

 

 

* Ved midlertidig arealerhvervelse vil der typisk være tale om overtagelse af den fulde brugsret, fx til arbejdsarealer i hele anlægsperioden. 

** Ved midlertidig rådighedsindskrænkning vil der typisk være tale om en midlertidig ret til adgang eller delvis brug af arealerne for projektets anlægsfolk. Typisk kan grundejer fortsat selv disponere over arealet under hensyntagen til den midlertidige rådighedsindskrænkning.