B.126 Scandiagade 15

B.126

loading image
Henter kort...
static-map

Indledning

Teknik- og Miljøudvalget forventes i 2024 at vedtage en lokalplan for Scandiagade 15. Lokalplanen vil muliggøre bevaring og ombygning af to bygninger og opførelse af en ny bygning, med kontorerhverv, fitnesscenter og evt. butik. 

Status

Projektområdet er i dag forsynet af HOFOR og ligger i kloakopland 315, der er fælleskloakeret. Spildevand og regnvand ledes til Renseanlæg Damhusåen. 

Plan

Projektområdet skal fortsat være offentligt forsynet. Ny kloak der etableres inden for området skal udføres som separate kloaksystemer med særskilt afledning af spildevand og regnvand frem til skel. Indtil der er skabt mulighed for videre separat afledning af regnvand, vil projektområdets separate systemer for både regnvand og spildevand skulle sluttes til fælleskloakken med fortsat afledning til Renseanlæg Damhusåen. Der forventes at blive skabt mulighed for videre separat afledning af regnvand indenfor spildevandsplanens perspektivperiode for separatkloakering af byen.

Det undersøges også om regnvandet i stedet kan afledes overfladisk til Den Grønne Kile, med henblik på at lede regnvandet til Teglværkshavnen indenfor spildevandsplanens perspektivperiode. Herefter besluttes det hvilken løsning der vælges. 

Projektbeskrivelse og ejerforhold

Bygherre etablerer den interne kloak, som tilsluttes spildevands- og regnvandsstik efterHOFORsanvisninger. 

Miljøforhold

Når projektet er gennemført, og der er skabt mulighed for videre afledning af separat regnvand, vil belastningen af fælleskloakken mindskes. Projektet vil da bidrage til den samlede udledning med ca. 4000 m³ regnvand pr. år.   

Berørte matrikler

Matrikel nr. 

Ejerlav 

Påbud 

Arealerhvervelse 

Rådighedsindskrænkning 

Permanent

(ejerskifte) 

Midlertidig*

(brugsret)

Permanent 

(servitut) 

Midlertidig** 

 

477 

Kongens Enghave, København 

 

 

 

 

 

 

523 

Kongens Enghave, København 

 

 

 

 

 

 

7000p 

Kongens Enghave, København 

 

 

 

 

 

* En midlertidig arealerhvervelse dækker over en fuld brugsret til et specifikt, afgrænset areal til fx arbejdsareal i en tidsafgrænset periode, typisk i forbindelse med anlægsfasen.

** Ved midlertidig rådighedsindskrænkning forstås en tidsafgrænset ret til adgang eller delvis brug af arealerne for projektets anlægsfolk. Typisk kan grundejer fortsat selv disponere over arealet under hensyntagen til den midlertidige rådighedsindskrænkning.