A3.3 Regnvandsledning i Bispebjerg Bakke, BIR 7.5

A3.3

loading image
Henter kort...
static-map

Indledning

Skybrudssikringen af Bispebjerg omfatter bl.a. projektet BIR 7.5 Bispebjerg Bakke. Københavns Kommune har planlagt vejgenopretning i Bispebjerg Bakke, så etableringen af regnvandsledningen fremskyndes for at undgå ekstra opgravning af vejen. Samtidigt etableres BIR 7.1 Lersøen, der skal modtage vandet fra Bispebjerg Bakke.

Endelig er det krævet i Spildevandsplan 2018, at nybyggeri på Bispebjerg Hospitals område skal separatkloakeres og føres til regnvandsledningen i Bispebjerg Bakke

Status

Bispebjerg Bakke er i dag forsynet med en fællesledning og ligger i kloakopland 436. Spildevand og regnvand ledes til renseanlæg Lynetten.

Plan

Projektområdet skal fortsat være forsynet af HOFOR. HOFOR lægger en ny regnvandsledning i vejen, vejvandet afkobles fra fælleskloakken og tilslutter vandet til ledningssystemet i Lersøparken.

Projektbeskrivelse og ejerforhold

Tracé for skybrudsledningen i Bispebjerg Bakke er vist på den nedenstående figur. Ved pilene tilsluttes til kanaler, som bygges under medfinansieringsprojektet BIR 7.1 Lersøen. Kanalerne fører vandet ned til det våde bassin i Lersøparken.

Ledningstracéet vil bestå af en østlig del, der afsluttes ved Ebba Lunds Vej og en vestlig del ved Nielsine Nielsens Vej.

Ledningen vil facilitere tilslutninger af separat regnvand fra Ny Bispebjerg Hospital. Hospitalet har udarbejdet en detaljeret plan for separate regnvandsledninger inden for egen matrikel. De endelige tilslutningspunkter er endnu ikke fastlagt.

Miljøforhold

Løsningen reduceret overbelastning af fællessystemet og bidrager til et rekreativt vådområde i Lersøparken.

Berørte matrikler

Matrikel nr.

Ejerlav

Planlagt påbud

Arealerhvervelse

Rådighedsindskrænkning

Permanent (ejerskifte)

Midlertidig (brugsret)*

Permanent (servitut)

Midlertidig**

7000p

 

 

 

X

 

X

* Ved midlertidig arealerhvervelse vil der typisk være tale om overtagelse af den fulde brugsret, fx til arbejdsarealer i hele anlægsperioden mod betaling af en leje for brugsretten.

** Ved midlertidig rådighedsindskrænkning vil der typisk være tale om en midlertidig ret til adgang eller delvis brug af arealerne for projektets anlægsfolk. Typisk kan grundejer fortsat selv disponere over arealet under hensyntagen til den midlertidige rådighedsindskrænkning.

Ovennævnte indgreb på de berørte matrikler gennemføres ved ekspropriation eller ved frivillige aftaler på ekspropriationslignende vilkår. Permanent rådighedsindskrænkning (servitut) vil blive tinglyst på ejendommen. En midlertidig arealerhvervelse dækker over en ret til at bruge arealet ved typisk en betaling af en leje for brugsretten. Dette kan ske frivilligt eller ved ekspropriation.